Sestavine za čokoladni biskvit
(Za eno 16-centimetrsko čokoladno torto)
Čokoladni biskvit
3 velika jajca, 80 g sladkorja, 30 g škroba, 40 g moke, 2 žlici kakava v prahu, 1,5 žličke pecilnega praška
Nadev iz temne čokolade
200 ml polnomastne sladke smetane, 90 g sladkorja, 260 g sesekljane temne čokolade, 30 g masla
Priprava
1) Priprava biskvita
Stepamo tri jajca skupaj s sladkorjem v posodi za mešanje, dokler se sladkor ne raztopi. Mešanico nato vlijemo v mešalnik in mešamo, dokler se volumen mešanice ne poveča za trikrat. Za našega kuhinjskega robota Kitchen Assistant je tovrstno mešanje enostavno opravilo. Nato presejemo krompirjev škrob z moko, kakavom v prahu in pecilnim praškom. Potem vsujemo suhe sestavine v jajčno mešanico. Testo vlijemo v okrogel pekač za torto s premerom 16 cm.
2) Para za rahlost biskvita
Nalijemo 100 ml vode v odprtino parne pečice. Gumb obrnemo na simbol PlusSteam in segrejemo pečico na 180 °C. Nato pritisnemo gumb PlusSteam in počakamo pet minut. Torto postavimo v pečico in pečemo 25 minut, oz. dokler biskvit ni pečen. Torto nato postavimo na stojalo, da se popolnoma ohladi, preden začnemo okraševati.
3) Priprava svilnato gladkega nadeva
Sladko smetano in sladkor zavremo v kozici. Vročo kremasto mešanico polijemo čez maslo in nasekljano temno čokolado. Mešanico pustimo počivati dve minuti, nato jo z metlico mešamo, dokler ne postane svilnato gladka.
4) Sestavljanje kreacije
Biskvit prerežemo na dva enaka okrogla kosa. Na eno polovico torte namažemo polovico nadeva. Drugo polovico torte postavimo na vrh prve in namažemo preostali nadev na vrh in ob straneh. Torto postavimo za približno 20 minut v hladilnik, oz. dokler se nadev ne strdi. Razvajajmo se in ne pozabimo deliti z drugimi!