Sestavine za crème brûlée
(Za pet 100-gramskih porcij)
400 g polnomastne sladke smetane, 6 rumenjakov, 80 g sladkorja, ena strok vanilje (izdolbena semena)
Priprava
1) Priprava jajčne kreme
S kuhinjskim robotom Kitchen Assistant mešamo sladkor, sladko smetano, izdolbena vaniljeva semena in rumenjake, dokler niso popolnoma umešani. Sestavine lahko zmešamo ročno, kar nam vzame več časa. Mešanico nato vlijemo v posodice za pečenje.
Stepajte in mešajte za doseganje boljših rezultatov pri peki. Naš kuhinjski robot Assistant brez težav opravi vsa težka opravila, zato imate vi več časa, da se med peko zabavate.
2) Priprava pečice
Uporaba pare pri peki te znamenite sladice ohrani lahek okus vanilje in gostoto jajčne kreme. Preprosto vlijemo 100 ml vode v odprtino parne pečice. Gumb obrnemo na simbol PlusSteam in segrejemo pečico na 120 °C ter nato pritisnemo gumb PlusSteam. Nato sedemo in se za 5 minut sprostimo.
3) Pripravimo, posujmo, zapecimo
Po petih minutah, ko se pečica segreje, smo pripravljeni, da postavimo crème brûlée v pečico. Pečemo ga 30 minut, oz. dokler je jajčna krema še vedno malce nestabilna v sredini. Nato ga v hladilniku hladimo vsaj 3 ure, da se jajčna krema strdi. Sladkor posujemo po vrhu crème brûléeja in ga karameliziramo s kuhinjskim gorilnikom. To sladici da znamenito hrustljavost. Bon appétit!