Crème brûlée

Delikatna jajčna krema

Znamenita hrustljavost

Klasična sladica za tiste, ki v življenju potrebujejo malce sladkosti.

Sestavine za crème brûlée

(Za pet 100-gramskih porcij)

400 g polnomastne sladke smetane, 6 rumenjakov, 80 g sladkorja, ena strok vanilje (izdolbena semena)

Priprava

Pek, ki meša sestavine za jajčno kremo.

1) Priprava jajčne kreme

S kuhinjskim robotom Kitchen Assistant mešamo sladkor, sladko smetano, izdolbena vaniljeva semena in rumenjake, dokler niso popolnoma umešani. Sestavine lahko zmešamo ročno, kar nam vzame več časa. Mešanico nato vlijemo v posodice za pečenje.

Electrolux Kitchen Assistant
Spoznanjte svojega pomočnika

Stepajte in mešajte za doseganje boljših rezultatov pri peki. Naš kuhinjski robot Assistant brez težav opravi vsa težka opravila, zato imate vi več časa, da se med peko zabavate.

 Pek, ki za pripravo jajčne kreme vklaplja nastavitev PlusSteam.

2) Priprava pečice

Uporaba pare pri peki te znamenite sladice ohrani lahek okus vanilje in gostoto jajčne kreme. Preprosto vlijemo 100 ml vode v odprtino parne pečice. Gumb obrnemo na simbol PlusSteam in segrejemo pečico na 120 °C ter nato pritisnemo gumb PlusSteam. Nato sedemo in se za 5 minut sprostimo.

Pek karamelizira sladkor na vrhu crème brûléeja s kuhinjskim gorilnikom.

3) Pripravimo, posujmo, zapecimo

Po petih minutah, ko se pečica segreje, smo pripravljeni, da postavimo crème brûlée v pečico. Pečemo ga 30 minut, oz. dokler je jajčna krema še vedno malce nestabilna v sredini. Nato ga v hladilniku hladimo vsaj 3 ure, da se jajčna krema strdi. Sladkor posujemo po vrhu crème brûléeja in ga karameliziramo s kuhinjskim gorilnikom. To sladici da znamenito hrustljavost. Bon appétit!

  • Limonina pita
    Limonina pita s sladkorjem za posip
  • PEČENA SIROVA TORTA
    Pečena sirova torta
  • Čokoladna torta
    Čokoladna torta