Solata iz borovnic, pese in sira s plemenito plesnijo
Preprosto in navdušujoče
Včasih so najpreprostejši recepti najboljši. Kombinacija sladkobe pese in bogatega ter kompleksnega okusa zrelega sira s plemenito plesnijo je več kot okusna. Borovnice pa temu receptu dodajo prav poseben pridih, ki zagotovo navduši.
Sestavine (4 porcije)
Solata
250 g svežih borovnic
4–6 velikih gomoljev rdeče pese, različnih barv
100 g rdečega zelja
200 g solate – mešanice mladih solatnih listov (baby leaf)
100 g brstičnega ohrovta
1/3 skodelice sesekljanega peteršilja
200 g sira s plemenito plesnijo (kot je Bleu d'Auvergne)
Preliv
5 žlic hladno stisnjenega olivnega olja
3 žlice jabolčnega kisa
1/2 čajne žličke medu
ščepec soli, črni poper