Humus iz graha in parmezana

Humus iz graha in parmezana

 

Popoln prigrizek

Privoščimo si hrustljavo francosko štruco, namazano s kremastim humusom iz graha in parmezana s pršutom. Ta okusna jed je lahko tako odličen prigrizek kot majhna predjed.

Sestavine (4-6 porcije)

1 francoska štruca, narezana na tanke rezine – potrebujemo približno 8–12 rezin
250 g graha
1/2 skodelice parmezana
1 strok česna, nariban
3 žlice olivnega olja
2 žlici limonovega soka
Morska sol in črni poper po okusu
6 rezin pršuta
Sveža bazilika
Olivno olje za kapanje po vrhu

Navodila

Grah, nariban česen, parmezan, limonov sok in olivno olje damo v posodo in sestavine zmešamo z ročnim mešalnikom. Mešamo, dokler tekstura ne postane groba/podobna humusu. Če se zdi tekstura presuha, dodamo malo vode. Začinimo s soljo in črnim poprom.

Rezine francoske štruce popražimo v suhi ponvi in jih takoj zatem postavimo na servirni pladenj!

Dodamo humus iz graha, pršut in še malo sveže bazilike. Po vrhu potresemo še malo soli in pokapamo olivno olje.