Kremna koruza s čilijem in koriandrom
Koruza, ki zapeče
Kremna koruza je preprosta priloga, ki se odlično ujema s sirom halloumi, pripravljenim na žaru. Prav tako jo lahko postrežemo kot vegetarijansko glavno jed. Koruza zaradi čilija malce peče, medtem ko ji koriander doda eksotičen in aromatičen okus.
Sestavine (4 porcije)
2 paketa zmrznjene koruze
2 žlici olivnega olja
1 skodelica sladke smetane
1 čajna žlička soli
1/4 čajne žličke sveže zmletega črnega popra
2 žlici masla
1 skodelica polnomastnega mleka
2 žlici moke
1 drobno sesekljan zeleni čili
1/4 skodelice sveže naribanega parmezana
3 žlice sesekljanega koriandra
Navodila za pripravo
Ponev postavimo na srednji ogenj ter vanjo damo koruzo, olivno olje, čili, sol, poper in maslo. Sestavine pražimo v ponvi.
Zmešamo mleko in moko ter ju vmešamo v koruzno mešanico. Mešanica naj nežno vre na zmernem ognju, da se zgosti in da se koruza skuha. Dodamo sladko smetano in kuhamo še 2 minuti.
Odstavimo z ognja in vmešavamo parmezan, dokler se ta ne stopi. Koruzo posujemo s koriandrom ali pa s še več sesekljanega zelenega čilija!!