Kosila v kozarcu za vlaganje s plastmi iz mungo fižola, čičerike, granatnega jabolka in baba ganouša
Kozarci za vlaganje, ki so se včasih uporabljali le za shranjevanje marmelad in kumaric, so nedavno dobili nov namen. Postali so elegantna in odrasla različica posode za malico. Pripravimo štiri kosila v kozarcu s plastmi iz mungo fižola, čičerike, granatnega jabolka in baba ganouša.
Sestavine (za 4 kozarce)
2,5 dl mungo fižola
2–3 pese
1 majhen šop ohrovta
1 pločevinka čičerike, odcejene
1 majhno granatno jabolko, semena
Baba ganuš:
1 jajčevec
1 žlica olivnega olja
1 žlica limoninega soka
1 žlica tahinija
1 ščepec mlete kumine
sol in sveže mlet črni poper
Navodila
1. Pečico segrejemo na 200°C.
2. Mungo fižol skuhamo po navodilih na embalaži. Odcedimo in pustimo, da se ohladi.
3. Jajčevec postavimo na pekač in ga pečemo približno 20–30 minut. Ko je skuhan, je v celoti mehek. Pustimo, da se ohladi, izdolbemo meso in odvržemo kožo. Z olivnim oljem, limonovim sokom in tahnijem o ga mešamv električnem mešalniku, dokler mešanica ne postane gladka. Začinimo s kumino, soljo in poprom.
4. Na tanko narežemo peso vrste chioggia z rezalnikom za zelenjavo Mandolin in na grobo sesekljamo ohrovt.
5. Vse sestavite po plasteh položimo v kozarce za vlaganje, pri čemer je zgornja plast baba ganuš.