Grah z meto in feta sirom
Prilagodljiva vegetarijanska alternativa
To vegetarijansko jed lahko postrežemo kot prilogo ali kot omako. Kremasta mešanica graha in feta sira s pridihom mete predstavlja popolno mešanico svežih okusov. Zmešajmo jo skupaj s testeninami za popoln vegetarijanski obrok.
Sestavine
1 mlada čebula, narezana
2 žlici olivnega olja
2 skodelici graha v strokih (približno 340 g)
6 metnih lističev, natrganih
100 g feta sira, nadrobljenega
Sol
Voda
Navodila za pripravo
Čebulo na hitro popražimo na dveh žlicah olivnega olja na srednje močnem ognju. Dodamo stroke graha, ščepec soli in dovolj vode, da je grah pokrit. Kuhamo 2 minuti na močnem ognju in nato dodamo natrgane metine lističe. Še nekaj minut nadaljujemo kuhanje, da grah postane mehek. Začinimo s črnim poprom in po potrebi dodamo več soli.
Zmešamo z ročnim mešalnikom, da dobimo kremasto gostoto. Dodamo feta sir in mešamo. Nato dodamo še olivno olje in malo mete.
Postrežemo poleg mesa ali rib na žaru ali pa kot omako vmešamo v testenine.