Bučka in ohrovt z granatnim jabolkom

Bučka in ohrovt z granatnim jabolkom

Zimska poslastica

Buča je sestavina, ki jo uporabljamo premalo – njen prijetni zemeljski okus in okus po oreščkih še izboljša sladkost, kadar jo pripravljamo na plošči Teppanyaki. To sladkobo uravnotežijo ohrovt in semena granatnega jabolka. Okusna in nasitna vegetarijanska jed, ki še posebej tekne v hladnem vremenu.

Sestavine

2–3 čajne žličke olivnega olja


1–2 žlici posušenega sladkega čilija


1/4 čajne žličke soli

1 velik šop ohrovta


2/3 skodelice semen granatnih jabolk
1 vejica svežega rožmarina

Navodila za pripravo

Bučo olupimo in odstranimo semena, po dolžini jo narežemo na tanke kose. Kose buče položimo na toplo ploščo Teppanyaki. Dodamo malo olivnega olja, posujemo s soljo in čilijem ter pečemo na srednji toploti.

Po 10–12 minutah dodamo ohrovt in rožmarin ter pečemo skupaj z bučo. Po potrebi dodamo več olivnega olja.

Na koncu posujemo s semeni granatnega jabolka. Postrežemo toplo ali pri sobni temperaturi.