Bučkine testenine s paradižnikovo omako

Bučkine testenine s paradižnikovo omako

Zdrava alternativa

Bučkine testenine so zdrava in brezglutenska alternativa običajnim testeninam. So polne okusa, mehke in preproste za pripravo. Bučko z lupilnikom za zelenjavo narežemo v na rezance. Zmešamo jih s preprosto in doma narejeno paradižnikovo omako ter pripravimo okusno vegetarijansko jed, ki jo bo oboževala vsa družina.

Sestavine

3 zelene bučke
1 žlica olivnega olja
1/4 skodelica vode 



Sol in mlet črni poper po okusu

Navodila za pripravo

Z lupilnikom za zelenjavo po dolgem režemo bučko, dokler ne dosežemo semen. Bučko obrnemo in nadaljujemo »luplenje«, dokler cela bučka ni narezana na dolge trakove; semena zavržemo. Bučkine trakove razrežemo na tanjše, špagetom podobne trakce.

Olivno olje segrejemo v ponvi na srednjem ognju; 1 minuto kuhamo in mešamo bučke v vročem olju. Dodamo vodo in kuhamo, dokler se bučka ne zmehča, približno 3 minute. Začinimo s soljo in poprom.