Težava
Čiščenje, vzdrževanje, nasveti za indukcijsko kuhalno ploščo Electrolux
Se nanaša na
Electrolux indukcijska kuhalna plošča
Rešitev
Indukcijske kuhalne plošče Electrolux je enostavno čistiti in vzdrževati. Indukcijska tehnologija prenaša toploto neposredno v posodo, in ne na površino kuhalne plošče, zato je manj verjetno, da bi se razlita tekočina zažgala, kot se to lahko zgodi na steklokeramičnih in plinskih kuhalnih ploščah.
1. Prepričajte se, da so vsa kuhališča hladna.
2. S strgalom za kuhalne plošče odstranite ostanke hrane ali trdovratne madeže. Takoj odstranite: stopljeno plastiko, plastično folijo, sladkor in živila, ki vsebujejo sladkor. V nasprotnem primeru lahko umazanija povzroči poškodbo na površini (steklo) kuhalne plošče.
3. Uporabite mehko, vlažno krpo in čistilo za kuhalne plošče – priporočamo Vitro Care. Ne uporabljajte grobih čistilnih sredstev, kot so abrazivna čistila ali žične gobice, saj lahko opraskajo površino.
4. Kuhalno ploščo obrišite z mehko in suho krpo.
Če imate indukcijsko kuhalno ploščo z vgrajeno napo, morate redno čistiti in regenerirati tudi filter.
Dobro je vedeti:
- Vedno uporabljajte posodo s čistim dnom.
- Indukcijsko kuhalno ploščo obrišite po vsaki uporabi, da jo ohranite v odličnem stanju.
- Večino razlitih tekočin, kot so vodni krogi ali maščobni madeži, lahko obrišete, ko je kuhalna plošča hladna.
- S funkcijo zaklepanja se izognete nenamernemu vklopu kuhalne plošče med čiščenjem. Preberite več o uporabi funkcije zaklepanja "ključavnice".
Za dodatna vprašanja, pomoč smo vam na voljo v Klicnem centru Electrolux na tel. št.: 012425730
Vzrok
Vzroki zaradi, katerih lahko pride do poškodbe stekla in te niso predmet garancije :
- Vroče posode ne postavljajte na upravljalno ploščo
- Ne postavljajte vročega pokrova posode na stekleno površino kuhalne plošče
- Ne dovolite, da iz posode povre vsa tekočina ali v postopku kuhanja tekočina izhlapi, posoda se lahko pregreje, dno posode se stopi, zlepi s steklom.
- Pazite, da predmeti ali posode ne padejo na napravo. Lahko se poškoduje površina
- Ne vklapljajte kuhališč s prazno posodo ali brez posode.
- Pri prestavljanju posode v postopku kuhanja jo vedno dvignite (ne drsati po površini).
- Pri indukcijskih kuhališčih močno elektromagnetno polje zelo hitro ustvari toploto v posodi. Na indukcijskih kuhališčih uporabljajte ustrezno.
- Posoda ustrezna: lito železo, jeklo, emajlirano jeklo, nerjavno jeklo, večplastno dno (označeno kot ustrezno s strani proizvajalca).
- Posoda neustrezna : aluminij, baker, medenina, steklo, keramika, porcelan
- Posoda, ki vsebuje aluminij ali ima poškodovano dno lahko opraska ploščo.
- Dno posode mora biti čim bolj debelo in ravno. Vedno uporabljajte posodo s čistim dnom.
- Ploščo očistite po vsaki uporabi (ne uporabljajte abrazivnih čistil, grobih gobic, topil ali kovinskih predmetov).
- Na napravo ne dajajte aluminijaste folije.....itd.
- Več o kuhalnih ploščah si lahko preberete na naši spletni strani : Electrolux navodila za uporabo