Težava
- Zakaj iz moje kuhinjske nape kaplja voda?
- Voda kondenzira in kaplja iz nape.
Se nanaša na
- Kuhinjske nape
Rešitev
Glavni razlogi, zakaj iz kuhinjske nape kaplja kondenz:
- Do kondenzacije pride, ko se para spremeni iz plina v tekočino zaradi nenadnega padca temperature, ko para pride v stik s hladno površino
- Kondenzacija je določena s temperaturno razliko med vročimi kuhalnimi hlapi in hladnimi površinami nape in ne s sesalno zmogljivostjo nape.
- Kondenzacija v napah je pogostejša pri indukcijskih kot plinskih kuhališčih. To je zato, ker indukcijske kuhalne plošče segrevajo le posodo in njeno vsebino, ne pa zraka v okolici. Plinske kuhalne plošče segrevajo okoliški zrak, ta pa segreva kanal in preprečuje nastajanje kondenza
Da preprečite/zmanjšate kondenzacijo in kapljanje vode iz kuhinjske nape, upoštevajte ta priporočila:
- Če je kuhinjska napa v načinu recirkulacije, zrak ne more uhajati skozi kanale in pretok svežega zraka je zmanjšan. Odprite okno, da vstopi svež zrak.
- Pri kuhanju z veliko tekočine lonce pokrijemo s pokrovi in znižamo ogenj na kuhališču. To zmanjša kondenzacijo in prihrani energijo.
- Uporabite kuhinjsko napo z največjo možno površino filtra.
- Spremenite premer odvodne cevi na 150 mm. Če je premer manjši od 150 mm, lahko to zmanjša sesanje in povzroči nabiranje kondenza. Če je mogoče, zagotovite, da je cev nameščena brez ovinkov ali krivin.
- Izberite dovolj veliko napo, da pokrije celotno kuhalno ploščo. Oglejte si spodnje diagrame
Za rešitev te težave se obrnite na naš klicni center tel:+38612425730 in naročite obisk pooblaščenega serviserja.