Težava
- Kako vzhajati kvašeno testo v pečici, če aparat nima vzhajalnega programa?
- Priročnik za pečice ne opisuje, katero nastavitev/možnost lahko uporabite za vzhajanje kvašenega testa.
Se nanaša na
- Pečice
- Štedilniki
Rešitev
1. Idealna temperatura za vzhajanje kvasa je med 30°C in 40°C.
Pri nižjih temperaturah traja dlje, da kvašeno testo poveča prostornino.
2. Če naprava ni opremljena s programom za vzpenjanje, postopajte na naslednji način:
- Pečico nastavite na 30-40°C s poljubno nastavitvijo.
- Pustite, da se naprava segreva 5 minut in nato izklopite pečico.
- Nato skledo s kvašenim testom postavimo v pečico. Ker kvašeno testo za vzhajanje potrebuje vlago, posodo pokrijte npr. z vlažno krpo.
- Zaprite vrata pečice.
- Po približno 20 do 30 minutah naj bi se testo povečalo in ga lahko obdelujete naprej, kot je opisano v receptu.