Vaša pečica Electrolux ima širok nabor zelo uporabnih funkcij in programov, ki izboljšajo vašo izkušnjo kuhanja. Spodaj boste našli pregled različnih funkcij in simbolov, da boste imeli največ od svoje pečice.
Različne pečice Electrolux imajo lahko različne funkcije in programe. Prav tako se lahko med modeli razlikujejo imena funkcij in simbolov. Prosimo, preverite, katere funkcije in simbole ima vaš model pečice.
Vsakodnevno kuhanje
Najpogosteje uporabljene funkcije kuhanja in njihovi opisi so našteti spodaj. Za zagotavljanje optimalnih rezultatov so vam na voljo uporabna priporočila o tem, zakaj in kako najbolje uporabiti posamezno funkcijo kuhanja.
Klasično kuhanje (gretje zgoraj/spodaj) Za vsakodnevno kuhanje na eni rešetki. Dobro za vse vrste jedi, od zloženk do pekovskih izdelkov. Priporočena uporaba:
| |
Kuhanje z ventilatorjem (True Fan) Za vsakodnevno kuhanje na do treh rešetkah hkrati. Ventilator razporedi vroč zrak za enakomerno kuhanje hrane brez mešanja vonjav jedi. Priporočena uporaba:
| |
Vlažno pečenje z ventilatorjem Pri peki na eni rešetki boste dobili rahle rezultate. Dobro za torte, piškote in sladko pecivo. Prihrani energijo z uporabo akumulirane toplote. Priporočena uporaba:
| |
Gretje spodaj Enakomerno zapečena spodnja stran jedi. Dobro za pice, pite ali za dokončanje tort ali kišev. Priporočena uporaba:
| |
Žar (polni žar) Z žarom enakomerno zapecite zelenjavo ali meso. Dobro tudi za popečen kruh. Priporočena uporaba:
| |
Turbo žar Pecite večje kose mesa in perutnine s kostmi za nežne rezultate s hrustljavo skorjo. Kombinacija vročega zraka in segrevanja od zgoraj enakomerno zapeče hrano z vseh strani. Priporočena uporaba:
| |
Gratiniranje Rahlo zapecite vrh zloženk, kot sta lazanja ali gratiniran krompir, za hrustljavo skorjico in kremasto sredino. Priporočena uporaba:
|
Kuhanje v sopari
Para lahko vaše kuhanje ponese na novo raven, saj ohranja nežnost in vlažnost v vsem, od piščanca do pekovskih izdelkov, jajčnih krem in zloženk. Če ima vaša pečica funkcije s paro, si spodaj preberite, kako jih lahko uporabite.
Funkcija Steamify® Za vsakodnevno kuhanje s paro. Pečica samodejno prilagodi stopnjo pare izbrani temperaturi. Kuhanje s paro ohrani hranilne snovi in poveča intenzivnost okusov vseh vrst jedi. Priporočena uporaba:
Izvedite več o tem, kako uporabljati funkcijo Steamify®. Izvedite več o tem, kako uporabljati funkcijo Steamify®. | |
Vlažnost Za mehko, sočno perutnino ali meso in hrustljavo, svetlečo skorjo na kruhu ali pekovskih izdelkih s pomočjo kombinacije vročega zraka in pare. Glede na model svoje pečice imate do štiri stopnje vlažnosti, s katerimi lahko kuhate. Na voljo so štiri razpoložljive stopnje vlažnosti: Nizka: dobro za zloženke, perutnino ali meso Srednja: dobro za pripravo enolončnic z rebri ali dušenih reber, kruha ali sladic iz kvašenega testa Visoka: dobra za delikatne jedi, kot so jajčne kreme, flani, terine in ribe. Polna para: kombinacija pare in vročine; dobro za zelenjavo, perutnino, meso in zloženke Izvedite več o tem, kuhati s paro. | |
Pogrevanje s paro (Pogrevanje) Nežno pogrejte hrano za najboljši okus in teksturo. Dobro za ostanke in osvežitev en dan starega kruha ali pekovskih dobrot. Uporaba pare pri pogrevanju hrane preprečuje, da bi se njena površina izsušila. Priporočena uporaba:
Izvedite več o tem, kako uporabiti funkcijo pogrevanja s paro. | |
Funkcija SteamBake / True Fan PLUS Enakomerno specite kruh z mehko sredico in hrustljavo skorjico z uporabo občasnih sunkov pare. Dobro za vse vrste krušnega testa. | |
Pečenje kruha Enakomerno specite kruh z mehko sredico in hrustljavo skorjico z uporabo občasnih sunkov pare. Dobro za vse vrste krušnega testa. Izvedite več o tem, kako peči kruh s paro. | |
Jogurt Pripravite si kremast in gost domači jogurt. Priporočena uporaba:
| |
Sous vide Kuhajte na točno določeni temperaturi v vakuumsko zaprtih vrečkah za najboljši okus in teksturo zelenjave, rib, perutnine ali mesa. Izvedite več o tem, kako kuhati s funkcijo Sous Vide . |
Priprava
Vaša pečica ima morda na voljo več priročnih funkcij, katerih namen je prihraniti vaš čas in vam kar najbolj olajšati kuhanje in postrežbo. Odtaljevanje hrane še nikoli ni bilo hitrejše in enostavnejše. Za izkušnjo kot v restavraciji pred postrežbo pogrejte krožnike. Ohranite hrano na toplem, medtem ko se preostali del obroka še kuha ali pa morate odložiti čas obroka.
Odtaljevanje Nežno odtalite zamrznjeno hrano, da bo kuhana imela najboljši okus. Ventilator v pečici enakomerno razporedi zrak in skrajša čas odtaljevanja za polovico v primerjavi z odtaljevanjem hrane na kuhinjskem pultu. Priporočena uporaba:
| |
Ohranjanje toplote Ohranite kuhano hrano na toplem in pripravljeno za uživanje. Pečica vzdržuje enakomerno temperaturo, da se hrana ne razkuha. | |
Ogrevanje krožnikov Nežno pogrejte krožnike pred postrežbo. Priporočena uporaba:
|
Posebnosti
Vaša pečica ima morda funkcije, ki vam omogočajo pripravo določenih specialitet na domu. Z lahkoto lahko pripravite pico na nivoju picerije, vlagate sadje in zelenjavo, vzhajate testo in počasi kuhate jedi s pomočjo posebnih funkcij svoje pečice.
Pica Enakomerno zapecite testo s hrustljavo skorjico. Dobro za pice, kiše, kolače ali pite. Priporočena uporaba:
Izvedite več o tem, kako uporabiti funkcijo za pico . | |
Vlaganje Vložite sočno sadje in zelenjavo pri nizki temperaturi. Priporočena uporaba:
| |
Počasno kuhanje Kuhajte hrano pri nizki temperaturi dalj časa, da ohranite hranilne snovi in pridobite mehke rezultate. Dobro za zelenjavne enolončnice ali prsi. | |
Vzhajanje testa Pomaga pri vzhajanju testa s stalno in enakomerno toploto in vlažnostjo pred peko. Za dobre rezultate v 1–2 urah lahko uporabite manjšo količino kvasa, skladno s sestavinami za testo. Priporočena uporaba:
|
Za več informacij o svojem specifičnem modelu pečice preverite uporabniški priročnik. Uporabniški priročnik lahko najdete tukaj.