Naj bo barvito
Od običajnega do čarobnega
S svojo ustvarjalnostjo spremenite običajne, vsakodnevne dejavnosti v cenjene spomine. Ko se spominjamo dogodkov za nazaj, običajno majhne reči postanejo velike. Naj vam pomagamo narediti vsak dan barvit, pomemben in čaroben.
Regulator vlage za daljšo svežino okusa in teksture.
Kosilo v kozarcu
Nekoč so jih uporabljali zgolj za shranjevanje marmelad in kumaric, danes pa so kozarci za vlaganje dobili povsem nov namen uporabe. Kot elegantna različica posodice za hrano za odrasle. Praktične in čudovite — lažje jih je pomivati kot plastične posodice, so prijaznejše do okolja in priročne za shranjevanje tako v torbi kot hladilniku. Zahvaljujoč brezčasnemu izgledu v njih celo najpreprostejša solata izgleda kot umetnina.
Okusite nepričakovano
Pazite, kaj pri kuhanju vržete stran. Kar je za nekatere odpad, je lahko vir izrednega okusa. Poskusite uporabiti vse dele sestavin in bodite kuhar, ki ne meče stran. Ni samo okolju prijazno, ampak omogoča pripravo nepričakovanih in zanimivih jedi, ki jih lahko delite z drugimi.
-
1Čips iz krompirjevih lupin
Krompirjevo lupino pri pripravi krompirja pogosto zavržemo. Namesto tega jo raje specite v pečici z malce olivnega olja in ščepcem soli. Gostom pred večerjo postrezite z okusnim hrustljavim prigrizkom.
-
2Pesto iz listov rdeče pese
Listi rdeče pese so zelo hranljivi in odličen vir vitaminov A in K. Na hitro jih zblanširajte, nato pa zmešajte z baziliko, strokom česna, pinjolami, olivnim oljem in ščepcem soli, da naredite blag in slasten pesto.
-
3Solata iz stebla brokolija
Shranite stebla! Nič manj vredna polovica brokolija so stebla, ki so prav tako hranljiva kot cvetki. Stebla na tanko narežite z ostrim nožem za zelenjavo, nato pa zmešajte z najljubšimi sestavinami za solato.
Z drugimi delite, kar ustvarite
Zamrznite sezono
Jagodičje in zelišča so najbolj okusni v sezoni. Z zamrzovalnikom Electrolux si lahko zagotovite svojo krajevno tržnico – skozi vse leto. Ohranite okuse, zamrznite sezono in kadarkoli uživajte v sezonskem jagodičju in zeliščih. Uporabite posodico za ledene kocke in v olivnem olju zamrznete zelišča, kot so žajbelj, rožmarin, timijan in origano. Zamrznjene kocke uporabite, če želite jedem dodati izjemen okus.